Mikor érdemes bejelentkezni az esküvői fotózásra? Mikor rendeljük meg az esküvői fotóst?

Az esküvői főszezon tavasztól őszig tart, és még jellemző időszak a karácsony előtti és a farsangi időpont is. Ha biztosra szeretnétek menni az esküvői fotós személyét illetően, akkor érdemes a karácsony és a húsvét közötti időszakban lefoglalni az esküvői fényképészt. Többnyire az esküvői kiállításokon is fel szokott pörögni a foglalási szám. Legjobb tanács talán, hogy az étterem, a ceremóniamester/vőfély, a zenekar és az esküvői fotós, videós egy nap csak egy eseményt tud elvállalni, ezért érdemes velük kezdeni a foglalást ha megvan a biztos dátum.

Milyen esküvői fotósra van szükséged?

Ha az esküvőd szervezésével foglalatoskodsz, akkor rengeteg információ fog rövid idő alatt átmenni az agyadon. Az, hogy Te ebből a rengeteg infóból mit szűrsz le- ami majd a döntéseidet (választásaidat, megrendeléseidet) befolyásolja, az függ attól, hogy milyen embertipus vagy, függ a környezeted befolyásaitól, a szocializációs mintáidtól. De ha egyszerűen gondolkodunk, akkor a nagy napon az esküvői fotósod (fotósaid) egész nap veled lesznek! Ki kell tudják találni a legtitkosabb vágyadat is, olyan kell legyen, mintha a legjobb barátnőd / barátod lenne – hogy inspirálni tudjon, hogy a legjobbat hozza ki belőletek! Aki megtudja teremteni Veletek ezt az emelkedett lelkiállapot, az tud rólatok vidám, felszabadult, őszinte, szinte önfeledt fotókat készíteni. Érdemes ezért akár többször találkozni, kötetlen témákról beszélgetni, megismerkedni Vele, hogy kiderüljön, Te el tudod-e képzelni, hogy megnyílj előtte és lehetőséget adni részére is, hogy megismerhessen Bennetet.

Milyen esküvői fotókat szeretnél?

Az esküvő napja egy varázslat, felpörögnek a nap eseményei és már csak azt veszed észre a vacsora egy nyugodtabb pillanatában, hogy hopsz, el is száguldott velem a nap, még csak most volt reggel, amikor a sminkemet csinálták, még csak az előbb mondtuk ki az IGENT, és már csak pár óra és itt az éjfél s máris vége az esküvőmnek. Ezért a jó fotóriport olyan, ami képekben elmeséli a nap eseményeit, érzéseit, mert a fotók nézegetése közben fognak felidéződni bennetek újra az események, az emlékek!

És mire fogsz emlékezni ebből a nagyszerű napból?

Az idő múlásával, -sajnos- egyre kevesebbre emlékezünk, és ezért válnak fontossá a fényképek! Azok a képek, amelyek majd újra és újra elmesélik a nagy nap eseményeit, megmutatják az élmények átélése közben a sugárzó tekintetedet, az egymás iránti érzéseket, a vidámságot, a ceremónia nagyszerű pillanatait, szüleitek felétek sugárzó szeretetét és a kettőtök szerelmét, mely csak az igazán bennsőséges fotókon jön át – mert a jól elkapott pillanatok az érzelmek valódi lenyomatai.

Mi a jobb? A hagyományos papirkép vagy a Esküvői fotókönyv vagy az összes felvétel pendrive-on?

Külön – külön megvan mind a háromnak az előnye és a hátránya is!
Az optimális a mind a három “terméket” tartalmazó csomag!
– Papirkép a rokonoknak (Köszönő képeslapként boritékban a vacsorán átadva)
– Esküvői fotókönyv Nektek, hogy egy igazán nagyszerű válogatást, remek prémium minőségű Esküvőkönyvben őrizzetek meg az utókornak.
– Az összes felvétel pendrive-on átadva, például, hogy fel tudjátok tenni a barátoknak egy weboldalra vagy valamelyik közösségi oldalra az összes bulifotót, hogy ez legyen a téma még sokáig.

Kreatív fotózás! Az esküvő napján vagy egy másik napon?!

Megválaszolni könnyű: egy másik napon! Legyen az az esküvő előtti csütörtök vagy péntek, vagy az esküvőt követő vasárnap!
Megszervezni kicsit már komplikáltabb, de megéri!
Miért? Ha eltekintünk a babonáktól a praktikum javára, akkor sokkal nyugodtabb (és kevésbé fárasztó) esküvői napot szerezhetünk magunknak!
Persze össze lehet szervezni mindent – egy szoros program esetén is – egy napra, de ha minden előkészületben akadna egy előre nem kalkulált ídőtúllépés, (márpedig Murphy törvénye szerint szokott…) akkor minden csúszás összeadódik és általában a fotózás, videóklip felvételezésre szánt idő fog lecsökkenni. Ha az esküvői fotósnak van koncepciója, – s ha Ő az optimális, akkor neki kell, hogy legyen – mit, mikor, hogyan és miért pont ott, akkor és úgy akar lefotózni Titeket, ekkor egy – a csúszások miatt- lerövidített menetrendbe sokkal kevesebb értelem és érzelem fog beleférni, mintha egy külön napon lazán és időkorlátok nélkül fotóztatok volna együtt, kellemesen feloldódva és élvezve annak minden pillanatát!

Screen Shot 2016-03-18 at 12.36.44 PM